FONEL PROIZVODI
portafonski adapter
za gluhe osobe
HIAD je posebno konstruiran interface za optičku signalizaciju poziva portafonskih sustava 1+n i 4+n tipa. Uređaj detektira poziv, prepoznaje dolazi li sa tipkovnice ili tipkala pred vratima stana i shodno tome uključuje svjetlosnu signalizaciju. Za poziv ispred vrata stana zahtijeva FONELOV generator 2. poziva MCG-UNI-N.

Kao optička signalizacija se može koristiti postojeća instalacija rasvjete u stanu ili posebno provedena instalacija. Uređaj ne ometa funkcioniranje rasvjete prostorije. U ovisnosti o tome da li je prekidač svjetla uključen ili isključen, svjetlo se u prostoriji pali ili gasi nakon detekcije poziva. Trajanje intervala signalizacije je oko 7 sekundi pri čemu se svjetlo pali i gasi u ritmu frekvencije 0.8 Hz kod poziva sa tipkovnice ili 3 Hz kod poziva ispred vrata stana.
za dodatne informacije, prospekte i cijene obratite se na info@fonel.hr ili 031 627 292
HIAD - VX - C portafonski adapter za gluhe osobe
HIAD predviđa uporabu inkandescentnih rasvjetnih tijela (sijalica) koje rade na naponu 230V. U izlazu ima poluvodički sklop koji produljuje životni vijek sijalica i do 5 puta. Izlaz se može opteretiti snagom do 300W.
HIAD-VX - C se isporučuje kao DIN 6 modul i predviđen je za ugradnju na C šinu ("domino" panel).
hiadc.pdf